Novice

Odziv trboveljske cementarne na peticijo pedagoških delavcev Zasavja

Trbovlje, 24. novembra 2010 - V Lafarge Cement Trbovlje pozdravljamo ter podpiramo vse, ki si iskreno prizadevajo za varovanje okolja. Naša ustava daje državljanom pravico do bivanja v primernem okolju in v trboveljski cementarni to pravico v celoti spoštujemo.

V zadnjih letih smo zato v okoljske izboljšave in posodobitve proizvodnje investirali 32 milijonov evrov. Tudi včerajšnji nenapovedani pregled področij uporabe alternativnih goriv in emisije snovi v zrak s strani predstavnikov Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor je potrdil, da cementarna deluje v celoti v skladu z evropsko in slovensko zakonodajo ter okoljskim dovoljenjem.

Vpliv cementarne na okolje še nikoli v njeni 134 letni zgodovini ni bil manjši kot danes, kljub temu pa so naši načrti za prihodnje na področju varovanja okolja še ambicioznejši. Vrata našega podjetja so vedno odprta vsem, ki bi se radi o dejstvih glede našega obratovanja prepričali tudi sami. V podjetju upamo, da se bodo pobudi pridružila ali jo podprla tudi druga zasavska podjetja.