Novice

V sklopu rehabilitacije delov kamnoloma smo pred dobrim tednom zasadili 220 dreves
Eden izmed projektov, ki smo si jih zadali v podjetju Lafarge Cement iz Trbovelj v sklopu letošnjega leta biotske raznovrstnosti, je rehabilitacija oz. sanacija delov kamnoloma Plesko, na katerih smo končali z izkopavanjem surovine za proizvodnjo cementa (apnenca in laporja).
Lafarge Cement deluje v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo
Cementarna deluje v Trbovljah že več kot 130 let. V preteklosti je delovala brez čistilnih naprav in bila med tistimi podjetji, ki so zelo obremenjevala okolje. Lafarge Cement je po prevzemu cementarne vložil v čistilne naprave in zmanjševanje obremenjevanja okolja več kot 30 milijonov evrov in s temi investicijami zadostil vsem evropskim standardom in zakonskim pogojem za podelitev okoljskega dovoljenja, ki ga je pridobil lani in je pravnomočno. Na žalost pa nekaterim posameznikom in lokalnim politikom očitno to ni zadostovalo. Prav v zadnjih letih, ko se je obremenjevanje okolja bistveno zmanjšalo, so namreč pričeli s pravim javnim linčem in medijskim pogromom proti cementarni. 
Podrobna predstavitev okoljske naravnanosti trboveljske cementarne
O delovanju cementarne v zadnjih dneh krožijo številne napačne in zavajajoče informacije, ki jih o delovanju naše tovarne širijo nekateri posamezniki pod krinko civilne družbe. Kot odgovor na nepreverjene, netočne ali zavajajoče informacije v priponki podrobneje predstavljamo delovanje trboveljske cementarne.
Junijske emisije v Lafarge Cementu bistveno pod zakonsko dovoljenimi
V skladu z odločitvijo vodstva družbe Lafarge Cement Trbovlje, podjetje po začetku nadomeščanja klasičnih goriv z alternativnimi, redno obvešča zainteresirano javnost o izmerjenih emisijah. Zato prilagamo redno mesečno poročilo o emisijah v mesecu juniju in vas vljudno prosimo, da si odtrgate nekaj dragocenega časa ter ga preberete. Od meseca julija 2009 naprej je mogoče na spletni strani www.lafarge.si spremljati tudi dnevne podatke o emisijah, ki se osvežujejo na vsake pol ure. 
Emisije v mesecu maju ponovno bistveno pod zakonsko dovoljenimi
 V skladu z odločitvijo vodstva družbe Lafarge Cement Trbovlje podjetje po začetku nadomeščanja klasičnih goriv z alternativnimi redno obvešča zainteresirano javnost o izmerjenih emisijah. Iz priloženega rednega mesečnega poročila o emisijah je razvidno, da so bile emisije v mesecu maju ponovno bistveno pod zakonsko dovoljenimi. Od meseca julija lani je mogoče na spletni strani www.lafarge.si spremljati tudi dnevne podatke o emisijah, ki se osvežujejo na vsake pol ure.
Župan Trbovelj in direktor Lafarge Cementa simbolično zasadila javor na parkirišču pri železniški postaji v Trbovljah
Danes sta župan Občine Trbovlje Bogdan Barovič in generalni direktor Lafarge Cementa Iztok Virant na področju parkirišča pri železniški postaji v Trbovljah simbolično zasadila drevo. Gre za enega izmed tridesetih javorjev, ki so jih zasadili na področju parkirišča ter znotraj cementarne v preteklem mesecu. S pobudo za posaditev dreves Lafarge Cement kot družbeno odgovorno podjetje nadaljuje sodelovanje v akcijah, ki krepijo odnos posameznikov in skupnosti do okolja v Zasavju. 
Lafarge in Strabag ustanavljata skupno podjetje za cement v Srednji Evropi
Pariz, Dunaj, 25. maj 2010 - Lafarge, vodilni svetovni proizvajalec gradbenih materialov, in Strabag, največja gradbena družba v Srednji in Vzhodni Evropi, združujeta svojo cementno dejavnost v več državah Srednje Evrope. Dogovor o tem sta obe podjetji podpisali 25. maja 2010, ter s tem ustanovila holding Lafarge Cement CE Holding GmbH. Novo podjetje bo imelo sedež v Avstriji.
V akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! uspešno sodeloval tudi Lafarge Cement Trbovlje
 V soboto 17. aprila je po vsej Sloveniji potekala velika čistilna akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu. V občini Trbovlje je akcijo nemudoma podprlo tudi podjetje Lafarge Cement, ki je vse udeležence akcije v Trbovljah oskrbelo z zaščitnimi rokavicami in vrečkami za smeti, pri čiščenju pa so pomagali tudi njihovi zaposleni. 
V akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! tudi Lafarge Cement Trbovlje
V soboto 17. aprila bo po vsej Sloveniji potekala velika čistilna akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu. V občini Trbovlje je akcijo nemudoma podprlo podjetje Lafarge Cement d. o. o., ki bo vse udeležence akcije v Trbovljah oskrbelo z zaščitnimi rokavicami in vrečkami za smeti, pri čiščenju pa bodo pomagali tudi njihovi zaposleni. V tednu po zaključku akcije bodo izvedli še ozelenitev parkirišča na trboveljski železniški postaji in območja cementarne, nekaj dreves pa bo z njihovo pomočjo zasajenih tudi v Hrastniku in Zagorju. 
Januarske emisije v Lafarge Cementu bistveno pod zakonsko dovoljenimi
V skladu z odločitvijo vodstva družbe Lafarge Cement Trbovlje podjetje po začetku nadomeščanja klasičnih goriv z alternativnimi redno obvešča zainteresirano javnost o izmerjenih emisijah. Iz priloženega rednega mesečnega poročila o emisijah je razvidno, da so bile emisije v mesecu januarju ponovno bistveno pod zakonsko dovoljenimi. Od meseca julija lani je mogoče na spletni strani www.lafarge.si spremljati tudi dnevne podatke o emisijah, ki se osvežujejo na vsake pol ure. 
Pojdi na stran: 12345678910111213141516