Novice

V Lafarge Cementu prodaja v skladu s pričakovanji

Trbovlje, 8. aprila 2009 – v trboveljskem Lafarge Cementu so v prvem kvartalu dosegli pričakovano prodajo, vendar bodo jutri klub temu po slabih dveh mesecih ponovno zaustavili peč. Razlog za zaustavitev peči so razmere na trgu in posledično polne zaloge klinkerja in cementa, ponovni zagon peči pa je predviden po prvomajskih praznikih.

Prodaja v prvih treh mesecih letošnjega leta je bila skorajda identična načrtovani. V letu 2009 sicer načrtujejo 12 odstotkov nižjo prodajo kot leto poprej, glavni razlog pa vidijo v gospodarski situaciji in slabši likvidnosti v gradbeni industriji.

Iztok Virant, generalni direktor Lafarge Cementa, je ob zaustavitvi peči dejal: ‘’Prodajne aktivnosti in oskrba naših kupcev bo potekala nemoteno, saj imamo dovolj zalog. V kolikor bi se aktivnosti v gradbenem sektorju pospešile, bomo peč zagnali prej. Zaposleni bodo v tem času redno prihajali na delo, saj bo vzdrževanje opreme, prodaja in odprema cementa nemoteno potekala. Ne glede na zmanjšan obseg aktivnosti v tem letu, v Lafarge Cementu izplačujemo našim zaposlenim polne mesečne prihodke v skladu s pogodbami in tudi v tem času ne bo nobenih sprememb. Nikogar ne bomo poslali na čakanje, kjer pa bo proces dela dopuščal, bomo izrabili del letnih dopustov, še zlasti v tednu pred prvomajskimi prazniki, zato bodo naši zaposleni, po dveh zelo zasedenih letih 2007 in 2008 tudi užili podaljšane prvomajske počitnice.’’