Novice

Cementarna Trbovlje je pred časom organizirala natečaj za pridne zasavske četrtošolce, ki so z risanjem lahko prišli do obiska Koloseja ter ostalih privlačnih nagrad.

Cementarna Trbovlje je pred časom organizirala natečaj za pridne zasavske četrtošolce, ki so z risanjem lahko prišli do obiska Koloseja. Na podelitvi nagrad izbranim četrtošolcem je predsednik uprave Franci Blaznek poudaril: »V Cementarni z veseljem pomagamo lokalnim društvom in združenjem saj se zavedamo odgovornosti, ki jo nosimo kot eno najuspešnejših podjetij v regiji.« Cementarna Trbovlje letno nameni sponzorstvom in donacijam v lokalni skupnosti kar 40 milijonov letno. Naslednje sponzorstvo sledi 18. decembra, ko bodo podprli mednarodni turnir v karateju.

Prizadevanja po podpori družbenega, izobraževalnega in kulturnega napredka so v Lafarge Cementu Trbovlje obrodila razpis, ki je otrokom ponujal izbiro med motivi iz področja gradbeništva ali novoletne tematike. Odziv na razpis je bil zelo dober – sodelovalo je kar 380 zasavskih četrtošolcev. Vsi so bili za sodelovanje nagrajeni s simbolično nagrado, najboljše pa je organizator nagradil s priznanjem in ogledom filma Neverjetni v ljubljanskem Koloseju. Najbolje ocenjene risbe pa bodo predstavljene tudi širši javnosti. Ogledali si jih bomo lahko na novoletni razstavi zasavske likovne skupine Relik, služile pa bodo tudi kot osnova za oblikovanje letošnjih novoletnih čestitk Lafarge Cementa.

Glavno nagrado - Play Station 2 - je 9 letnemu Davidu Klančišarju iz OŠ Trbovlje izročil Franci Blaznek. 

 

Na podelitev nagrad je prišlo vseh 16 izbranih četrtošolcev, s katerimi smo pot nadaljevali proti Ljubljani, kjer smo se najprej najedli v McDonald's-u, nato pa smo si ogledali animirani film Neverjetni.