Novice

Srebrno priznanje GZS za inovacije za Lafarge Cement
Brdo pri Kranju, 18. september 2013 - Na Dnevu inovativnosti, na katerem je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila priznanja za najboljše inovacije v letu 2012, smo v družbi Lafarge Cement prejeli srebrno priznanje za optimizacijo proizvodnega procesa v našem hčerinskem podjetju Apnenec. GZS je skupaj podelila enajst zlatih in tri posebna priznanja, dvajset srebrnih in devet bronastih priznanj ter dve diplomi.
Posvet beton in trajnostna gradnja: betonska vozišča
Proizvajalci cementa in betona združeni v Združenju za beton in Združenju slovenske cementne industrije s podporo Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), organiziramo 1. slovenski posvet na temo »Beton in trajnostna gradnja«. S tem posvetom želimo vzpodbuditi začetek razmišljanj o možnih prispevkih betona kot pomembnega gradbenega materiala v smeri trajnostnih pristopov v gradbeništvu. Vabimo vas na prvi posvet na temo »Betonska vozišča«, ki bo potekal 16. oktobra 2013 v stavbi GZS (dvorana A).
Investicija v dodatni odpremni silos
Trbovlje, 24. junija 2013 - V tem tednu smo v trboveljski cementarni pričeli z gradnjo dodatnega odpremnega silosa za kamionske rinfuze. Z novo investicijo bomo poleg treh vrst cementa, ki jih je bilo že sedaj mogoče nepretrgoma nalagati 24 ur dnevno, omogočili nalaganje dodatne vrste cementa. S tem bo močno poenostavljeno polnjenje dodatne vrste cementa v cestne rinfuze, ob hkratnem skrajšanju časa, potrebnega za polnjenje.
Sebastjan Ledinek in Damjan Kovač prejela zlato priznanje za najboljšo inovacijo Zasavja
Trbovlje, 21. junija 2013 - Sebastjan Ledinek in Damjan Kovač sta prejela eno od treh zlatih priznanj za najboljše inovacije Zasavja, ki jih Območna zbornica Zasavje zasavskim inovatorjem letos podeljuje že 17. leto zapored. Priznanje sta prejela za optimizacijo proizvodnega procesa v našem hčerinskem podjetju Apnenec, inovacijo, s katero smo uspeli z minimalnim vložkom 5000 evrov proizvodnjo optimizirati do ravni, primerljivimi najnovejšim trendom mlevskih procesov.
Predstavljamo novi cement za enostavne prefabricirane elemente
Trbovlje, 22. maja 2013 - Novi cement smo poimenovali Dinamik. Zaradi krajšega časa vezave in visokih začetnih trdnosti je Dinamik cement idealen za pripravo betonov z visokimi začetnimi trdnostmi v proizvodnji betonske galanterije, na primer za proizvodnjo robnikov, zidakov, tlakovcev in cevi. Poleg tega omogoča njegova svetla barva svetlejše končne izdelke ter intenzivnejše barve barvanih končnih izdelkov, ob nižjih doziranjih barvil.
1000 dni brez nezgode pri delu v cementarni Trbovlje
Trbovlje, 6. maj 2013 - V sredo, 1. maja je minulo tisoč (1000) dni od naše zadnje nezgode pri delu v tovarni, ki je terjala izgubo delovnih dni. Dosežek, ki ga obeležujemo, je za trboveljsko cementarno zelo pomemben. Ne gre le za golo štetje dni, ampak ima doseženo obdobje brez nezgod širši pomen. Je rezultat trdega timskega delo zaposlenih v tovarni, v katerega je vloženo veliko naporov in strokovnih pristopov pri urejanju varnega načina izvajanja del.
Mladi ponovno sodelovali pri sajenju dreves
Trbovlje, 23. april 2013 - Ob svetovnemu dnevu Zemlje, 22. aprilu, smo v trboveljski cementarni ponovno obeležili ta okoljski dan z akcijami sanacije kamnoloma. Tudi letos smo, že tretje leto zapored, skupaj z mladimi sadili drevesa na območjih kamnoloma, kjer smo s pridobivanjem surovine prenehali. Akcijo smo poimenovali Posvojimo drevo, saj želimo, da bi mladi v prvih tednih po zasaditvi tudi skrbeli za posajeno drevo ter spremljali njihovo rast.
Lafarge Cement vložil pritožbo na odločitev ARSO
Lafarge Cement je vložil pritožbo na odločitev Agencije Republike Slovenija za okolje (ARSO) o zavrnitvi izdaje okoljevarstvenega dovoljenja (IPPC). 
V petek, 15. marca 2013 je Lafarge Cement Trbovlje prejel obvestilo Agencije Republike Slovenija za okolje (ARSO) o zavrnitvi izdaje okoljevarstvenega dovoljenja (IPPC) za obratovanje naprave za proizvodnjo cementa.
Finalist nagrade Architizer A+ tudi športna dvorana Podčetrtek
Spletno mesto Architizer vsako leto podeljuje nagrade različnim arhitekturnim dosežkom. Letos se je med finaliste za nagrado A+ leta 2013, v kategoriji športnih centrov, uvrstila tudi Športna dvorana Podčetrtek. Dvorana je bila zgrajena leta 2011, pri gradnji pa so uporabili cement naše cementarne.
Vodenje Lafarge Cementa v Trbovljah prevzema Haimo Primas
Družbo Lafarge Cement Trbovlje zapušča dosedanji generalni direktor Janusz Miluch, na njegovo mesto pa bo stopil Haimo Primas, ki je v trboveljski cementarni že opravljal funkcijo finančnega direktorja v obdobju od novembra 2010 do aprila 2012.
Pojdi na stran: 12345678910111213141516