Novice

150 čelad za novo pečene kolesarje

Trbovlje, 5. junija 2008 – Družba Lafarge Cement in občina Trbovlje sta danes dopoldne v prostorih Osnovne šole Trbovlje 150 osnovnošolcem, ki so pred kratkim opravljali kolesarski izpit, podelili varnostne čelade. Čelade sta mladim kolesarjem v imenu družbe Lafarge in občine podelila predsednik uprave Lafarge Cementa Iztok Virant in župan trboveljske občine Bogdan Barovič. Poleg njiju je otroke na prireditvi nagovoril tudi predstavnik policije, ki je otrokom spregovoril o varnosti v prometu in jim zaželel varno vožnjo.

Slavnostne podelitve, ki zaradi dežja ni potekala v trboveljskem mestnem parku, kot je bilo predvideno, ampak jo je gostila Osnovna šola Trbovlje, se je udeležilo 110 otrok: otroci iz osnovne šole gostiteljice prireditve in njene podružnice Osnovne šole Alojza Hohkrauta ter otroci iz Osnovne šole Ivana Cankarja. Otrok iz Osnovne šole Tončke Čeč na podelitvi sicer ni bilo, ker so trenutno v šoli v naravi, kljub temu pa so v Lafarge Cementu poskrbeli, da je tudi teh 40 svežih kolesarjev na cestah varnejših.

»Zelo sem vesel, da lahko v Lafargeu sodelujemo pri takem projektu, predvsem pa pripomoremo k varnejši udeležbi mladih v prometu,« je povedal predsednik uprave trboveljske cementarne Iztok Virant in dodal, da je varnost namreč »ena izmed temeljnih vrednot družbe Lafarge in vključuje tako varovanje zaposlenih, okolja kot tudi lokalnih prebivalcev.« Poleg tega je mesec junij mesec varnosti družbe Lafarge, zato v tem času še bolj intenzivno poudarjajo in izvajajo projekte, ki varnost spodbujajo in zagotavljajo.

Več fotografij iz podelitve je na voljo v galeriji.