Novice

Zasavski otroci tudi letos sodelovali na natečaju »Otroci rišejo«

Trbovlje, 20. decembra - Učenci 4. razredov iz več osnovnih šol v treh zasavskih občinah so tudi letos sodelovali na natečaju družbe Lafarge Cement »Otroci rišejo«. 300 otrok je pod mentorstvom učiteljev oddalo svoje risbe v dveh kategorijah, na temo novega leta in na temo gradbeništva. Žirija v sestavi predstavnika Lafarge Cementa in Društva revirskih likovnikov Relik je kot zmagovalko natečaja izbralo Alenko Razboršek, učenko OŠ Ivana Kavčiča iz Mlinš. Poleg tega je žirija izmed vseh poslanih risbic izbrala še 17 najboljših in njihove avtorje skupaj z glavno nagrajenko nagradila z današnjim obiskom kino predstave v ljubljanskem Koloseju. Ob vrnitvi v Trbovlje je nagrajence sprejel predsednik uprave družbe Lafarge Cement Iztok Virant in jim podelil priznanja.

Natečaj je Lafarge Cement skupaj z ravnatelji osnovnih šol začel pripravljati že konec avgusta, v začetku novembra je bilo končano sprejemanje risb in začelo se je ocenjevalno obdobje, ki je trajalo do srede decembra.

Andrej Sopotnik, vodja marketinga v Lafarge Cementu in odgovorni za letošnjo izvedbo natečaja: ˝Vesel sem, da je ta natečaj postal že tradicionalen, saj ga organiziramo že četrtič zapored. Otroci se ga radi udeležujejo, čemur priča številka, da se je natečaja v zadnjih štirih letih udeležilo že več kot 1.500 zasavskih četrtošolcev.˝

Vsi sodelujoči na natečaju so prejeli simbolično nagrado (nahrbtnik), najboljše pa je Lafarge Cement nagradil z ogledom predstave v ljubljanskem Koloseju. Najbolje ocenjene risbe bodo krasile upravno zgradbo podjetja Lafarge Cement.

Predsednik uprave družbe Lafarge Cement Iztok Virant: ˝Vesel sem, da je ena mojih prvih dolžnosti, ki sem jih dobil ob svojem novem imenovanju, prav srečanje z mladimi zasavskimi umetniki. V bodoče se bomo v Lafarge Cementu prizadevali, da poleg tega že tradicionalnega natečaja, damo pobudo še za morebitne druge projekt znotraj lokalne skupnosti, v katerih se bodo mladi lahko dokazali s svojimi talenti in marljivostjo.«



Avtorji nagrajenih risbic natečaja ''Otroci rišejo'' v letu 2007.



Predsednik uprave Lafarge Cementa, Iztok Virant, je zmagovalki natečaja Alenki Razboršek iz podružnične šole Ivana Kavčiča iz Mlinš podelil glavno nagrado, igralno konzolo Nintendo Wii.



Iztok Virant, predsednik uprave, Alenka Razboršek, zmagovalka natečaja, in Andrej Sopotnik, vodja natečaja.



Društvo revirskih likovnikov Relik je kot zmagovalno risbo natečaja izbralo delo Alenke Razboršek, učenko podružnične OŠ Ivana Kavčiča iz Mlinš.

Dodatne informacije: andrej.sopotnik@lafarge.com, T 03 56 52 325