Novice

Iztok Virant tudi uradno na čelu Lafarge Cementa

Trbovlje, 18. decembra 2007 - Nadzorni svet družbe Lafarge Cement, d.d., je na svoji današnji seji tudi uradno potrdil Iztoka Viranta za novega predsednika uprave. Člana uprave še naprej ostajata Božo Černila in Marko Pirc, ki bosta tudi odgovorna za prodajo in finance.

Iztok Virant je danes tako uradno prevzel vodenje trboveljske cementarne. Kot sam pravi, ga v tem obdobju čaka veliko dela, obenem pa je zadovoljen, da mu je bilo zaupano vodenje uspešnega podjetja, kakršno je Lafarge Cement. “Novo delovno mesto zagotovo prinaša nove izzive, pa tudi odgovornosti, tako do zaposlenih in kot tudi do drugih déležnikov. Moja prednostna naloga bo predvsem nadaljevanje dobre komunikacije z zaposleni, s poslovnimi partnerji in širšo javnostjo. Vsekakor pa je pomembno tudi nadaljnje prevzemanje standardov učinkovite proizvodnje cementa, kot veljajo v EU,˝ je ob prevzemu štiriletnega mandata dejal Iztok Virant. ˝Ob tem se zavedam da so nujne neprestane izboljšave tako na tehnološkem kot na okoljevarstvenem področju.˝

Iztok Virant je v Lafarge Cement prišel iz celjske družbe INPOS d.o.o., kjer je vodil komercialo. Svojo kariero je gradil v nekaterih slovenskih podjetjih v prodaji in marketingu na področju produktov široke potrošnje in gradbeništva. Po izobrazbi je inženir strojništva, po diplomi na mariborski Fakulteti za strojništvo je študij nadaljeval na Ekonomski fakulteti v Mariboru, smer poslovanje in trženje.

Cementarno, v kateri je trenutno 240 zaposlenih, sta zadnje leto uspešno vodila člana uprave Božo Černila in Marko Pirc, ki sta poleg vodenja cementarne opravljala še svoji redni funkciji - vodenje komerciale in financ. Oba še naprej ostajata člana uprave Lafarge Cementa. Kot pravita, je bilo vodenje cementarne naporno, saj je bilo veliko narejenega v tem letu. Vrhunec je za cementarno predstavljala izgradnja 10 milijonov evrov vredne odžveplevalne naprave, s katero se je končal štiri leta trajajoč sanacijski program. Odžveplevalna naprava, ki danes uspešno obratuje, pomeni bistven doprinos k zmanjšanju emisij žveplovih oksidov. Ti so namreč do sedaj predstavljali trajni problem v Zasavju. ˝Zadovoljna sva, da se je uprava razširila in da je Lafarge Cement po letu dni dobil novega predsednika uprave, ki bo z novim zagonom in vizijo še pripomogel k uspešnosti naše cementarne,˝ sta dodala Pirc in Černila.

Dodatne informacije: Lafarge Cement, d.d., info@lafarge.si, 03 56 52 400