Novice

Novi generalni direktor v Lafarge Srednja Evropa

Antoine Duclaux je novi generalni direktor Lafargea Srednja Evropa, ki ga sestavljajo Avstrija, Češka, Madžarska, Slovenija in Slovaška.

Dunaj, 26. junija 2015. Antoine Duclaux (44) je novi generalni direktor Lafarge Srednja Evropa (Lafarge CE), vodilnega proizvajalca cementa, ki vključuje Avstrijo, Češko, Madžarsko, Slovenijo in Slovaško. Nasledil je Thomasa Spannagla, ki se je odločil nadaljevati svojo kariero izven Lafargea.

"Kot novi generalni direktor se veselim vodenja tega uspešnega podjetja in njegovega nadaljnjega razvoja. Nadaljevali bomo v vzpostavitvi naše trajnostne strategije. Osredotočeni smo na naše okolje, naše zaposlene in na ustvarjanje dodane vrednosti za celotno družbo prek naših izdelkov in rešitev. Zdravje, varnost pri delu in varstvo okolja so v središču naše pozornosti, kot tudi inovativna proizvodnja in uporaba naših izdelkov. Kot vodilni proizvajalec cementa na območju, smo hkrati pozvani razmišljati o rešitvah, ki bi izboljšale kakovost življenja in bi bile istočasno stroškovno učinkovite. Zanašanje na tesno sodelovanje z našimi partnerji je ključnega pomena", Antoine Duclaux, generalni direktor Lafarge Srednji Evropi, o svojih ambicijah.

Antoine Duclaux je bil podpredsednik za Strategijo na sedežu Lafargea po dveh pozicijah generalnega direktorja, v Lafarge Emirates Cement v Dubaju, in Lafarge Cementos v Hondurasu. Lafargeu se je pridružil leta 2002 kot podpredsednik Korporativne revizije, po delu v naftnem sektorju in poslovnem svetovanju. G. Duclaux je magistriral na Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris.

 


O LAFARGEU
Lafarge je kot vodilno podjetje na področju gradbenih materialov prisoten v 61 državah in zaposluje 63.000 ljudi. Kot svetovno vodilno podjetje na področju cementa, agregatov in betona prispeva k izgradnji mest po vsem svetu, s svojimi inovativnimi rešitvami jim zagotavlja več stanovanj in jih dela bolj kompaktna, trajnejša, lepša in bolje povezana. Z vodilno svetovno raziskovalno ustanovo na področju gradbenih materialov uvršča Lafarge inovacije v središče svojih prednostnih nalog, ki omogočajo trajnostno gradnjo in arhitekturno ustvarjanje.