Novice

Lafarge Cement bo tudi v prihodnje sponzor trboveljskih nogometašev in plavalcev

Družba Lafarge Cement Trbovlje je danes podaljšala sponzorski pogodbi s Plavalnim klubom (PK) Lafarge Cement Trbovlje in Nogometnim klubom (NK) Rudar Trbovlje. S tem bodo tudi v prihodnje podpirali športne dejavnosti v Zasavju in pripomogli k temu, da bodo predvsem mlajše selekcije imele zagotovljene pogoje za razvoj športnih potencialov.

Direktor družbe Lafarge Cement je danes v trboveljski cementarni s predsednikom NK Rudar Trbovlje Ervinom Renkom in predsednikom PK Lafarge Cement Trbovlje Darkom Raušlom podaljšal sponzorsko pogodbo. S tem cementarna nadaljuje tradicijo družbene odgovornosti Skupine Lafarge, sodelovanja z lokalno skupnostjo in vlaganja v njen razvoj in napredek.

Ob tem je direktor cementarne Haimo Primas poudaril zavezanost in odgovornost družbe do vseh svojih deležnikov, še posebej do lokalnega okolja, v katerem cementarna deluje. »Kljub izredno zahtevnim razmeram v naši panogi v zadnjih letih namenjamo sredstva športnim aktivnostim. Skrb za zdravje je ena izmed naših glavnih prioritet, zato želimo še naprej spodbujati mlade športnike v Trbovljah. Zavedamo se pomena obeh klubov za našo lokalno skupnost in pozitivnih učinkov, ki jih imata oba kluba, posebej za mlade.«

NK Rudar Trbovlje, ki je nogometni Evropi dal kar nekaj znanih nogometašev, je bil še pred nekaj leti na robu propada, nato pa ga je skupina nogometnih navdušencev ponovno postavila na noge in zgradila nove temelje.
Danes se v klubu trudijo za napredek in množičnost športnega udejstvovanja v vseh otroških in mladinskih selekcijah, ki so baza nogometašev za prihodnje generacije. Tako danes beležijo več primerov, ko nekdanji nogometaši Rudarja igrajo v 1. kadetski in mladinski ligi, kar potrjuje način uspešnega dela z mladimi. Pri tem ohranjajo odprto komunikacijo navzven, tako z lokalnim gospodarstvom, navijači, ostalo lokalno skupnostjo in sosednjimi klubi.
»Letošnja sezona je za nami in ocenimo jo lahko kot zadovoljivo, kljub zaostreni gospodarski situaciji v regiji, kar se posledično odraža tudi pri zagotavljanju standarda športnih klubov. Sicer s člansko ekipo ostajamo v 3. ligi, a smo uspeli stabilizirati klub in vzpostaviti red in disciplino v ekipi, ki je ne nazadnje ogledalo celotnega kluba. Pri tem nam že dolga leta pomaga tudi trboveljska cementarna, za kar se jim zahvaljujemo. Kljub težkim razmeram verjamejo v nas, našo ekipo in trboveljsko mladino,« je ob podpisu pogodbe povedal Ervin Renko, predsednik NK Rudar.
Od osamosvojitve naprej so trboveljski športniki krojili vrh tudi v plavanju in Slovenijo uspešno zastopali na mednarodnih tekmovanjih. V zahvalo za generalno sponzorstvo se je Plavalni klub Rudar leta 2005 preimenoval v Plavalni klub Lafarge cement Trbovlje.

Predsednik PK Lafarge Cement se v naslednjo sezono podaja z ambicioznimi cilji, s katerimi želijo ekipo okrepiti in potrditi rezultate pretekle sezone, saj imajo v svojih vrstah najboljša plavalca v Sloveniji v mlajših kategorijah; Žigo Šintlerja in Tiataro Zupančič. Ne smemo pa pozabiti, da je tudi Tjaša Vozel, absolutna državna prvakinja in udeleženka Olimpijade v Londonu, produkt plavalnega kluba Lafarge Cement. Ena izmed prioritet je aktivno delo z mladimi plavalci, kjer je po besedah Darka Raušla, opazen velik napredek. »Naši mladi plavalci kažejo velik talent, na vseh nas pa je, da omogočimo pogoje, v katerih bodo svoj talent lahko razvili v največji možni meri. In tu nam je v veliko pomoč in finančno podporo Lafarge Cement,« dodaja Raušl.

Lafarge Cement s sponzoriranjem in donatorstvom v zasavskem okolju prispeva k razvoju posameznih področij, kot so šport, kultura, zdravstvo, izobraževanje in okolje. »Ker se zavedamo pozitivnih učinkov spodbujanja športne aktivnosti in zdravega načina življenja, v lokalnem okolju in predvsem med mladimi, bomo takšne dejavnosti podpirali tudi v prihodnje,« zaključuje Haimo Primas.

 

Opombe medijem:
Lafarge Cement Trbovlje
Cementarna v Trbovljah je bila ustanovljena leta 1876. V letu 2002 je postal del skupine Lafarge, največjega svetovnega proizvajalca gradbenih materialov. Od takrat je v modernizacijo proizvodnje vložila preko 33 milijonov evrov, večinoma v investicije za zniževanje okoljskega vpliva tovarne.
Lafarge je kot vodilno podjetje na področju gradbenih materialov prisoten v 64 državah in zaposluje 65.000 ljudi. V letu 2012 je beležil promet v višini 15,8 milijarde evrov. Od leta 2010 je Skupina Lafarge del "Dow Jones Sustainability Index" (Dow Jones trajnostni indeks), prvega globalnega trajnostnega indeksa kot priznanje za njegova dejanja na področju trajnostnega razvoja. Z vodilno svetovno raziskovalno ustanovo na področju gradbenih materialov uvršča Lafarge inovacije v središče svojih prednostnih nalog, ki omogočajo trajnostno gradnjo in arhitekturno ustvarjanje.

NK Rudar Trbovlje
Zgodovina nogometne igre v Trbovljah sega v leto 1922, ki velja za letnico rojstva nogometa v Trbovljah, ko je bila ustanovljena ŠK Zora. V istem letu je ŠK Zora vzbudila med delavsko mladino veliko zanimanja za ta šport, kot tedaj že po mnogih krajih v Jugoslaviji. V vsej tej dobi so se ustanavljali in delovali v Trbovljah še naslednji klubi: SK Trbovlje, DSK Svoboda, SK Amater, SK Dobrna, DASK, SK Retje, NK Rudar, NK Retje, NK Svoboda, NK Dobrna, NK Sloga in NK Cement 1876. Edini še delujoči klub od vseh naštetih je NK Rudar Trbovlje. V zadnjih letih se stvari počasi, a vztrajno razvijajo na boljše in lahko rečemo, da se NK Rudar Trbovlje vrača na pozicije, ki mu pripadajo glede na tradicijo in potencial med mladimi. NK Rudar Trbovlje odlično dela z mladimi, saj kar lepo število mladih vzgojenih nogometašev predstavlja barve svojih klubov v 1. slovenski kadetski ligi in 1. slovenski mladinski ligi. Od teh igralcev je tudi nekaj reprezentantov. Med večje uspehe lahko štejemo osvojitev prvenstva Regionalne LEGEA lige članske ekipe in uvrstitev v 3. SNL.

PK Lafarge Cement Trbovlje
Zametki trboveljskega plavanja segajo v leto 1928, ko se je pričelo plavati v malem bazenčku v mestni "kopalnici" - v stavbi, ki je danes del trboveljskega letnega kopališča. Podatkov o točni ustanovitvi plavalnega kluba ni, nekako pa največ indicev kaže na to, da so plavalni zanesenjaki Plavalni klub Rudar Trbovlje ustanovili daljnega leta 1935. Leta 1972 je bil v Cementarni zgrajen 25 metrski zimski bazen, kar je trboveljskemu klubu omogočilo kvalitetno treniranje tudi pozimi. To se je seveda poznalo tudi na doseženih rezultatih, saj so člani kluba v sredini 80-ih let prejšnjega stoletja uspeli sestaviti ekipo, ki je sodila med 8. najboljših klubov v bivši Jugoslaviji. Preko 200 naslovov prvakov Jugoslavije v različnih kategorijah posameznih članov našega kluba je številka, ki zbuja spoštovanje.
Vse do leta 2005 je klub z različnimi dodanimi imeni sponzorjev nosil svoje prvotno ime - Rudar Trbovlje. V zahvalo za generalno sponzorstvo se je takrat klub preimenoval v Plavalni klub Lafarge cement Trbovlje.