Novice

Bronasto priznanje za najboljšo inovacijo v Sloveniji za leto 2007
Tudi letos so na sedežu GZS podelili nagrade za najboljše inovacije nastale v letu 2007. Kot rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni kandidiralo 170 inovacij, je bilo podeljenih 2 zlati, 20 srebrnih, 11 bronastih priznanj ter 7 diplom.
ARSO v postopku odločanja o uporabi alternativnih goriv v Lafarge Cementu nadaljeval postopek v cementarni
Danes so trboveljsko cementarno v okviru postopka o izdaji odločbe o uporabi alternativnih goriv za Lafarge Cement obiskali predstavniki Agencije RS za okolje (ARSO), stranki v postopku Občina Trbovlje in Uroš Macerl s pravno zastopnico. Ogledali so si proizvodnjo cementa in naprave, ki so bile zgrajene v okviru sanacijskega programa.
Podaljšali smo sponzorsko pogodbo z RK in NK Rudar
Janez Žlak, predsednik Nogometnega kluba Rudar Trbovlje, in Boštjan Pušnik, predsednik Rokometnega kluba Rudar Trbovlje, sta danes z Lafarge Cementom podaljšala sponzorsko pogodbo. Ob podpisu pogodb sa predstavila načrte za prihodnost - cilj Nogometnega kluba Rudar je stabilizacija kluba ter nadaljevanje dobrega dela z mladimi selekcijami, glavni cilj Rokometnega kluba Rudar v letošnji sezoni pa je obstanek v prvi rokometni ligi. Za podaljšanje sodelovanja z omenjenima kluboma smo se odločili predvsem zaradi njihovega kvalitetnega dela z mladimi.  
Sporočilo zaposlenih medijem
V imenu zaposlenih družbe Lafarge cement-cementarna Trbovlje vam pošiljamo tale dopis in upamo, da ga boste vsaj prebrali in nam prisluhnili. Vemo, da ste v zvezi z našo tovarno do sedaj prejemali le klice na pomoč s strani EKO kroga ter nekaterih posameznikov, ki si »prizadevajo« ohraniti čisto okolje v Zasavju, vendar v vseh člankih, ki smo jih do danes lahko videli ali prebrali smo prikazani skoraj kot morilci, podkupovalci in velik onesnaževalec brez srca, ki si prizadeva samo za dobiček in popolnoma nič drugega.
Minister Podobnik obiskal Lafarge Cement
Minister RS za okolje Janez Podobnik je včeraj popoldne v sklopu vladnega obiska Zasavja obiskal družbo Lafarge Cement. Vodstvo družbe Lafarge Cement je ministra seznanilo z napredkom trboveljske cementarne na področju varovanja okolja v času ministrovega mandata.
Intervju z Iztokom Virantom, predsednikom uprave Lafarge Cementa
Obljavljamo intervju z Iztokom Virantom, predsednikom uprave Lafarge Cementa, avtorice Neže Mrevlje. Do intervjuja je prišlo po zahtevani objavi popravka k intervjuju avtorja Iztoka Klemenčiča, ki je bil objavljen v ponedeljek, 28. junija 2008 v InDirektu. V Lafarge Cementu Trbovlje želimo vašim bralcem ponuditi objektivno informacijo, zato repliciramo številne nepreverjene in zavajajoče trditve, govorice in netočnosti, ki jih navaja intervjuvanec.
Gorivo v cementarnah, nevarnost v naravi
Tudi v Sloveniji moramo strokovno pristopiti k iskanju takih načinov ravnanja z okoljem, ki so po sedaj znanih najboljših praksah najustreznejši za okolje in ljudi. Skladiščenje gum v gramoznicah, kot je postalo jasno z včerajšnjo ekološko katastrofo v Kidričevem, to zagotovo ni. V cementarnah gume uporabijo kot alternativna goriva, kjer sežig poteka nadzorovano, s popolnim izgorevanjem ob uporabi ustreznih čistilnih naprav. Na sosežig alternativnih goriv je pripravljen tudi Lafarge cement Trbovlje.
Čestitke za »zlato inovacijo« v Lafarge Cementu
V ponedeljek, 23.6.2008 je Območna gospodarska zbornica Zasavje že dvanajstič podelila priznanja za inovatorstvo in inovacije v regiji. Lafarge Cement je dobil najvišje zlato priznanj, in sicer za zaprt sistem razžvepljevalne naprave z dograjevanjem izstopnih dimnih plinov, ki sta ga prejela inovatorja Petra Kajič in Roman Petelin. 
Lafarge Cement podaljšal sponzorsko pogodbo s Petrom Kauzerjem
Peter Kauzer, vrhunski slovenski kajakaš na divjih vodah in dobitnik zlate medalje v ekipni in srebrne v posamični tekmi na lanskem svetovnem prvenstvu na Slovaškem, je danes z Lafarge Cementom podaljšal sponzorsko pogodbo.
150 čelad za novo pečene kolesarje
Družba Lafarge Cement in občina Trbovlje sta danes dopoldne v prostorih Osnovne šole Trbovlje 150 osnovnošolcem, ki so pred kratkim opravljali kolesarski izpit, podelili varnostne čelade. Čelade sta mladim kolesarjem v imenu družbe Lafarge in občine podelila predsednik uprave Lafarge Cementa Iztok Virant in župan trboveljske občine Bogdan Barovič. Poleg njiju je otroke na prireditvi nagovoril tudi predstavnik policije, ki je otrokom spregovoril o varnosti v prometu in jim zaželel varno vožnjo. 
Pojdi na stran: 12345678910111213141516