Novice

Odziv na novinarsko konferenco Eko kroga

Trbovlje, 18. oktobra 2012 - Vezano na današnje sporočilo za javnost društva Eko krog, v katerem nas pozivajo k vključitvi dodatnih izvedencev v postopek pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja, sporočamo:

ARSO je v postopku pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja že določil dva strokovnjaka. Potrebe po vključitvi dodatnih izvedencev na agenciji ne vidijo in njihovo odločitev je potrebno spoštovati. Vedno smo in bomo spoštovali državne institucije, njihova navodila ter spoštovali vse zakonske predpise.

Vendar moramo opozoriti, da takšne poteze, kot je ta, dodatno zavlačujejo postopek pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja, kar se skupaj z težkimi razmerami na gradbenem trgu odraža tudi v manjšem obsegu delovanja cementarne in reorganizaciji v podjetju.

V Lafarge Cementu verjamemo, da so državne institucije v presojah natančne, strokovne in neodvisne. Vsakršno njihovo odločitev spoštujemo in ravnamo v skladu z njo. Upamo, da do dodatnega zavlačevanja v postopku pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja, ne bo prišlo in bo postopek končan v doglednem času. To bo trboveljski cementarni ponovno omogočilo konkurenčnost, skupaj z izboljšanjem stanja na trgu pa povečalo proizvodnjo cementa v Trbovljah in zagotovilo ponovno zaposlovanje. Lafarge Cement se bo še naprej trudil predstaviti svoje delovanje, ki je popolnoma skladno s slovensko in evropsko okoljsko zakonodajo.