Novice

V podjetju Lafarge Cement dosegli nova mejnika na področju varnosti in zdravja pri delu

Trbovlje, 3. 10. 2012 – V trboveljski cementarni in hčerinskem podjetju Apnenec Zidani most so dosegli nov mejnik na področju varnosti in zdravja pri delu – brez nezgode pri delu so v cementarni že 2 leti, v kamnolomu v Zidanem mostu pa že kar 4000 dni. Vodstvo podjetja Lafarge Cement je na svoje zaposlene izjemno ponosno in jih ob tej priložnosti iskreno čestita.

Podjetje Lafarge Cement je skupaj s hčerinskimi družbami doseglo nov mejnik pri času brez nezgode pri delu z bolniškim staležem. Ob tem se zahvaljujemo vsem zaposlenim, saj tega uspeha ne bi dosegli brez njihove odgovornosti in skrbnosti. Na dosežek in svoje zaposlene pa je še posebej ponosen direktor družbe Janusz Miluch: »Skrb za varnost in zdravje pri delu je že leta eno glavnih vodil celotne družbe Lafarge. Poleg našega izjemnega dosežka v cementarni Trbovlje, se v skupini Lafarge lahko pohvalimo tudi s prestižno nagrado za zdravstvene in varnostne standarde International Safety Award organizacije British Safety Council , ki jo je letos prejelo naše podjetje v Angliji. Naš mejnik pa nam daje nov zagon, saj vemo, da smo na pravi poti. Vsi sodelavci si za ta dosežek zaslužijo globok priklon.«

Cementarna Trbovlje že leta skrbi za varnost in zdravje pri delu svojih zaposlenih in temu področju namenja veliko pozornost. V ta namen imajo organizirana redna letna izobraževanja zaposlenih iz varstva pri delu in varstva pred požari, redne zdravniške preglede ter redne preglede in servise delovnih strojev in opreme. Poseben poudarek pa dajejo tudi osebnostnemu razvoju in medosebnim odnosom zaposlenih v podjetju. Pravočasno odkrivanje tveganj pri delu je velika odgovornost in pomembna naloga vsakega od zaposlenih. To nalogo so vsi zaposleni v cementarni opravili z odliko.

V Lafarge Cementu bodo z uspešno politiko zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu zaposlenih nadaljevali še naprej.