Novice

Lafarge Cement prejel okoljsko dovoljenje
Danes smo v družbi Lafarge Cement Trbovlje prejeli okoljsko dovoljenje, po katerem izpolnjujemo vse pogoje za obratovanje v skladu z IPPC direktivo ter za uporabo alternativnih goriv pri proizvodnji cementa. Prejeto dovoljenje je dokaz, da smo v preteklih letih delali pravilno, zadoščenje za ves naš vložen trud, hkrati pa odgovornost, da nadaljujemo naša prizadevanja za boljše okolje. 
V Lafarge Cementu prodaja v skladu s pričakovanji
V trboveljskem Lafarge Cementu so v prvem kvartalu dosegli pričakovano prodajo, vendar bodo jutri klub temu po slabih dveh mesecih ponovno zaustavili peč. Razlog za zaustavitev peči so razmere na trgu in posledično polne zaloge klinkerja in cementa, ponovni zagon peči pa je predviden po prvomajskih praznikih. 
Po končanem remontu ponovno zagnali peč
Danes je v trboveljskem Lafarge Cementu po dveh mesecih ponovno stekla proizvodnja cementa. Tokratni redni remont je sicer predvideval enomesečno ustavitev proizvodnje, katero pa so zaradi upada povpraševanja podaljšali za dodaten mesec. V tem času so v Lafarge Cementu izvedli obnovitvena dela na peči in hladilcu klinkerja, zamenjali obložne plošče v mlinu cementa, rekonstruirali sistem za doziranje premoga in obnovili mlin surovine. V zaključni fazi je tudi investicija v prenovo nakladalne postaje za vreče. 
Izjava Lafarge Cementa v zvezi z umikom predloga za izdajo začasne odredbe
Z nepravnomočno začasno odredbo je Lafarge Cement dosegel začasno prepoved določenih neresničnih in žaljivih izjav g. Boštjana Pihlerja s ciljem, da debata postane argumentirana. V Lafarge Cementu smo se za umik predloga za izdajo začasne odredbe odločili, ker menimo, da je že z izdano nepravnomočno odredbo dosežen naš namen, tj. da se javnosti pokaže nesprejemljivost žaljivega izražanja. Prepričani smo namreč, da mora zaradi velikega učinka, ki ga imajo v medijih izrečene izjave, debata v javnosti temeljiti na argumentih. Pri tem v cementarni izpostavljamo, da se tudi z začasno odredbo nikomur ne odreka možnost izraziti svoje mnenje, zato svoboda govora s takšno začasno odredbo nikakor ni kršena.
Zasavski otroci sodelovali na že petem natečaju »Otroci rišejo«
Učenci 4. razredov iz več osnovnih šol v treh zasavskih občinah so tudi letos sodelovali na natečaju družbe Lafarge Cement »Otroci rišejo«. 220 otrok je pod mentorstvom učiteljev oddalo svoje risbe v dveh kategorijah, na temo novega leta in na temo gradbeništva. Izbora najboljših risbic so se lotili v Društvu revirskih likovnikov Relik, ki je kot zmagovalca natečaja izbralo Luko Vnuka, učenca podružnične OŠ Tone Okrogar iz Kisovca.
V Lafarge Cementu začeli s pripravami na remont
V ponedeljek bodo v Lafarge Cemenu ustavili peč in se začeli pripravljati na vsakoletni redni remont.  Ker se posledice finančne krize čutijo tudi v cementni industriji, bodo v trboveljski cementarni peč zaustavili dva tedna prej, kot so načrtovali.
Obrekovanje Lafarge Cementa v javnosti
V današnjih medijih ste lahko bralci zasledili kar nekaj novinarskih prispevkov o pravnem sporu med Lafarge Cementom in aktivistom eko kroga Boštjanom Pihlerjem. Večina medijev povzema zgodbo precej enostransko, zato želimo v Lafarge Cementu s svojo izjavo javnosti dati možnost, da sama presodi o zadevi. Okrajno sodišče je pred kratkim namreč razsodilo, da Pihler delovanje Lafarge Cementa ne sme več opisovati z izrazi ubijati, lagati in sranje. 
Lafarge UK se je predstavil na Okoljski konferenci 2008
Včeraj je v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju potekalo tradicionalno Okoljsko srečanje 2008, ki ga časnik Finance organizira v sodelovanju z Ekološkim skladom Republike Slovenije. S predavanjem Chrisa Etteryja, vodja korporativnih komunikacij v britanskem Lafargeu, se je na srečanju s primerom dobre prakse predstavilo tudi sestrsko podjetje trboveljske cementarne Lafarge UK. 
Informacija za dobavitelje in kupce o uredbi REACH
Kemikalije so sestavni del vsakdanjega življenja. Prisotne so v večini izdelkov široke rabe in brez dvoma prinašajo veliko koristi, brez katerih naša razvita družba ne zmore. Žal je treba priznati tudi, da je veliko kemikalij problematičnih za zdravje in okolje.
Delovni zajtrk z novinarji v Lafarge Cementu
Danes so se v upravni zgradbi Lafarge Cementa na delovnem zajtrku s predsednikom uprave trboveljske cementarne Iztokom Virantom sestali predstavniki medijev. Virant jim je predstavil aktivnosti v okviru pridobivanja dovoljenja za uporabo alternativnih goriv in aktivnosti na področju podpiranja lokalne skupnosti, razpravljali pa so tudi o prihajajočih smernicah v gradbeni industriji in možnih vplivih gospodarske krize na gradbeno in cementno industrijo. Po zajtrku so podpisali še dve sponzorski pogodbi, in sicer s karate in plavalnim klubom iz Trbovelj. 
Pojdi na stran: 12345678910111213141516