Novice

Poziv za vzorne gradbene projekte, vizionarske zasnove konceptov
Mednarodne nagrade LafargeHolcim Awards za trajnostno gradnjo odprte za prijave
Prepustni beton Hydromedia za poletno šolo »Urbani gozd«



Lafarge tudi letos podpornik Festivala odprte hiše Slovenije
Globalne LafargeHolcim Awards 2018: podeljene zlata, srebrna in bronasta nagrada
Globalne LafargeHolcim Awards 2018: podeljene zlata, srebrna in bronasta nagrada
Lafarge zlati sponzor strateške konference za trajnostno gradnjo
Vabljeni na strokovni posvet ''Beton in ekstremne vremenske razmere''
BETON IN TRAJNOSTNA GRADNJA - 3. STROKOVNI POSVET: BETON IN EKSTREMNE PODNEBNE RAZMERE
26. oktober 2017 ob 9:00, Gospodarska zbornica Slovenije / Dimičeva 13 / Ljubljana / dvorana A / 1. nadstropje

Spoznajte prednosti gradnje krožišč v betonu s pomočjo nove publikacije

Združenje za beton Slovenije je publikacijo o betonskih krožiščih predstavil na 13. slovenskem kongresu o cestah in prometu, ki je potekal oktobra v Portorožu. Prednosti in sistemi gradnje betonskih krožišč so povzeti po Concrete roundabouts (Betonska krožišča, izdal EUPAVE, Evropsko združenje za betonska vozišča), ter Betonstrassen, Das Handbuch (Priročnik o betonskih voziščih, izdal Zement + Beton Handels).

Odprt dva milijona dolarjev vreden natečaj trajnostne gradnje
5. mednarodni natečaj LafargeHolcim Awards išče pametne rešitve za mesta in grajeno okolje

LafargeHolcim Awards je najpomembnejši svetovni natečaj trajnostnega oblikovanja. Natečaj išče vodilne projekte strokovnjakov in drzne ideje prihodnje generacije, ki združujejo rešitve trajnostne gradnje z arhitekturno odličnostjo. Natečaj, ki ga organizira LafargeHolcim Foundation for Sustainable Construction (fundacija LafargeHolcim za trajnostno gradnjo), prepoznava zamisli z največjim potencialom reševanja današnjih izzivov rasti urbanizacije in izboljševanja kakovosti življenja. Projekti in koncepti s področja arhitekture, krajinske arhitekture, urbanističnega oblikovanja, načrtovanja, tehnologij ter gradbenega in materialnega inženirstva se lahko v dva milijona dolarjev vrednem natečaju Awards oddajo preko spleta. Rok za oddajo je 21. marec 2017.

Izredna trasa za avtobus in interventna vozila skozi cementarno
Lafarge Cement in Občina Trbovlje sta sklenila sporazum, po katerem bo do sanacije podora skal na glavni cesti omogočen redni avtobusni prevoz oseb do železniške postaje in v Hrastnik skozi cementarno. Isto traso bodo lahko uporabljala tudi vsa interventna vozila (policija, gasilci, reševalci, ...). Za vsa ostala vozila je urejen obvoz. Zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu udeležence v prometu naprošamo, da navedeno spoštujejo.
Izšla je nova številka revije LafargeHolcim Slovenija
V peti številki revije LC Tim odkrivamo uporabo termalne mase v stavbah, skandinavske vplive v slovenski bivanjski kulturi, Festival sodobne arhitekture v živo - odprte hiše, dva zanimiva domača projekta (parkirišče Promenada Velenje ter Hiša L) in tuja projekta (dvojček v Bielefeldu, stanovanjsko poslovni objekt Immler). Prijetno branje!
Pojdi na stran: 12345678910111213141516